Ministarstvo saobraćaja u Misisipiju nedavno je od državne lutrije dobilo nova sredstva u vrednosti od približno 80 miliona dolara. Novac će biti upotrebljen za rešavanje državnih projekata održavanja i uređenje preko 250 milja autoputa.

Komisija za saobraćaj u Mississippiju dala je prioritet upotrebi sredstava za obnovu kolovoza, posebno na nadogradnji infrastrukture za starenje u celoj državi. Očekuje se da će projekti rehabilitacije kolnika povećati kvalitet i sigurnost državnog sistema autoputeva, posebno u oblastima kojima je hitno potrebna pomoć poput ruralnih zajednica Mississippija.

„Ne kockamo sigurnost. MDOT nije gubio vreme stavljajući ova sredstva na korišćenje i dodelio brojne projekte širom države, mnogi su već u toku “, rekao je komesar Tom King, predsedavajući Komisije za transport u Mississippiju. „MDOT veoma ceni zakonodavstvo što je deo prihoda od lutrije odredio za potrebe održavanja Mississippija.“

Od decembra 2020. godine ukupno je prekriveno ili će biti popravljeno 281 milju, a do sada je za ove projekte u celoj državi dodeljeno ukupno 73,4 miliona dolara.

„Adekvatno finansiranje dobitna je karta za sigurnu i efikasnu transportnu infrastrukturu. Ovi projekti asfaltiranja čine naše autoputeve sigurnijima i čine Mississippi boljim mestom za život i rad “, rekao je komesar Willie Simmons, Centralni transportni okrug. „Želim da se zahvalim guvernerki Tate Reeves, govorniku Philip Gunn-u, bivšem guverneru Phil Briant-u i našim zakonodavcima tokom posebne vanredne sednice 2018. godine što su posvetili 80 miliona dolara od prihoda od lutrije koji će uveliko doprineti održavanju državne infrastrukture.“

Da biste videli potpunu listu projekata restauracije kolovoza, kliknite ovde.

Izvor:CDLLife.com