Snažna zimska oluja verovatno će usporiti lance snabdevanja, kretanje tereta i poslovanje ove nedelje u nekoliko država Midwest-a.

Kombinacija snega, leda i naletnih vetrova prouzrokovaće uglavnom manje do umerene smetnje u površinskom i vazdušnom prevozu od Centralnih ravnica do delova Velikih jezera. Glavni gradovi u zoni potencijalnog uticaja uključuju Kansas City, Missouri; Omaha, Nebraska; Des Moines, Iowa; i Milwaukee and Green Bay, Wisconsin. Glavne međudržavne oblasti u ovoj zoni uključuju I-80, I-90, I-35, I-39 i I-43.
Složeni olujni sistem na zapadu SAD polako će se kretati centralnom Amerikom od utorka do ranog četvrtka (novogodišnja noć), proizvodeći umerene snežne padavine i naletne vetrove, kao i ponešto susnežice i leda.

Moguće je nakupljanje leda od deset do dvadeset inča, posebno u južnoj polovini potencijalne zone udara u Nebraski, Kanzasu, severnom Missouriju i severozapadnom Ilinoisu. Nagomilavanje snega dostići će 5 do 10 inča u mnogim oblastima unutar zone, a najveći ukupan broj verovatno će biti u Iowa i južnom Wisconsinu. Jači vetrovi – udari brzine od 30 do 40 mph – prouzrokovaće značajan snežni vetar i povremene uslove beljenja.

Oluja bi trebalo da popusti tokom novogodišnje noći i dana dok se kreće ka istočnim Velikim jezerima i unutrašnjosti severoistoka. Većina padavina će se u to vreme promeniti u kišu.

Ostala područja snežnih padavina:

Potražite područja umerenih do jakih snežnih padavina u ponedeljak i utorak preko Sierra Nevade u istočnoj Kaliforniji, visokih uzvišenja u Nevadi, lanca Wasatch u Juti i Rockies u Koloradu i severnom Novom Meksiku. Periodi snežnih padavina pogodiće Kaskade i northdern Rockies od srede do sledećeg vikenda.

Izvor:FreightWaves.com