Više od 20 dobrotvornih organizacija koristilo je 27. godišnju kampanju Truckloads of Treasures Holiday Giving, u kojoj su saradnici operativne kompanije TFI International donirali više od 40.000 američkih dolara.

„Ne bih mogao biti ponosniji na naše saradnike i njihov duh uzvraćanja podrške važnim dobrotvornim naporima zajednice, a posebno direktne podrške onima koji nisu imali sreće“, rekao je Greg Orr, predsednik CFI. „Ako je ikada postojala godina u kojoj smo morali da se okupimo tokom praznika i donesemo malo radosti, ovo je godina.“

Truckloads of Treasures osnovani su 1993. godine. Sredstva se u potpunosti prikupljaju udruženim donacijama. Ova godina ponudila je novi izazov jer se CFI okrenuo od tradicionalnih programa kao što su prodaja peciva, kuvanje čilija i takmičenja u pitama zbog pandemije COVID-19. Umesto toga, virtuelna platforma za doniranje proširena je na 10-nedeljnu prikupljanje priloga i tihe aukcije.

Kampanja doprinosi dobrotvornim organizacijama koje su nominovali saradnici i daje beneficije porodicama, deci i starima koji nemaju dovoljno usluga tokom decembra. Osam dobrotvornih organizacija sa sedištem CFI u Joplinu, ove godine je dobilo priloge od Truckloads of Treasures.

Među dobrotvornim organizacijama koje su ove godine podržane bilo je the Salvation Army’s Shopping Spree in Joplin , koje pruža podršku siromašnoj deci i starijima ispunjavanjem lista želja za odmor. Ove godine saradnici CFI-a sakupili su 14.000 američkih dolara za tu svrhu.

Među ostalim Joplinovim dobrotvornim organizacijama koje su podržane tokom cele godine bili su  Joplin Early Childhood, Ronald McDonald House of the Four States, Children’s Haven, Area Agency on Aging Region X, Camp Quality, Boys and Girls Club of Southwest Missouri, DAV (Disabled American Veterans) Chapter 52, i Joplin Humane Society.

Zaposleni su imali priliku da osvoje nagrade, uključujući poklon kartice za prodavce kao što su Target, Amazon, Home Depot, Walmart i Bass Pro Shops, kao i druge nagrade. Sve nagrade kupio je i donirao izvršni tim CFI-a, saopštila je kompanija.

CFI postavlja godišnji cilj da prikupi 40.000 USD u kampanji Truckloads of Treasures i sada je prikupio preko 920.000 USD u 27-godišnjoj istoriji programa.

Od 2015. godine, CFI je nacionalni sponzor kafea Holy Joe’s, koji snabdeva doniranje kafe američkim trupama u preko 70 zemalja. Kompanija donira između 50.000 i 100.000 dolara godišnje prevozom u naturi, premeštajući zalihe kafe u vojne baze u kontinentalnom delu SAD-a, koje se zatim šalju vojnicima u inostranstvo kako bi im pružili mali ukus kuće.

Tokom 2020. godine CFI je donirao donacije u naturi u vrednosti od više od 63.000 američkih dolara za kafić Holy Joe’s, vence širom Amerike, podršku za COVID-19 škole u ​​Missouriju i Art Feeds.

Ostale grupe koje su dobile finansijsku podršku od CFI 2020. godine uključuju:

Izvor:FreightWaves.com