Vodeća industrijska trgovinska grupa koja zastupa nezavisne vlasnike operatora izražava svoj bes zbog nedostatka bilo čega posebno prilagođenog njima u nedavnom računu za podsticaj na pandemiju.

Udruženje nezavisnih vozača vlasnika i operatera objavilo je u sredu izjavu sa naslovom „Hvala ni na čemu, Kongresu!“ Opisao je nedostatak svega posebno prilagođenog nezavisnim vozačima kamiona.

Nezavisni vlasnici operatora mogu dobiti novi krug finansiranja u okviru Programa zaštite zarada (PPP), čak i ako su novac dobili u prvom krugu. Međutim, oni i veća fleet moraće da pokažu da su pretrpeli ekonomski pad, što bi mogao biti izazov u ​​tako jakoj godini prevoza.

Detaljan spisak primalaca prvog kruga zajmova za PPP, objavljen početkom decembra nakon što su sudske odluke primorale Upravu za mala preduzeća da to učini, pokazao je da su mnoge kompanije od jednog preduzeća u sektoru prevoznika kamiona zaista dobile novac po PPP-u kako bi zadržale radnike zaposlene.

Podaci iz dve slučajno odabrane države, Džordžija i Florida, otkrivaju da je više od 2.100 kompanija iz tri ključne NAICS kategorije u te dve kombinovane države navelo jednog zaposlenog kao svoju radnu snagu; to su dve države od 50. Velika većina primalaca među tih 2.100 i više bila je u NAICS kodu 484121, koji je za prevoznike kamiona.

„JPP nije bio specifičan za kamionske prevoze i bilo koji zajmoprimac je bio u milosti zajmodavca da li će ga dobiti“, rekla je glasnogovornica OOIDA-e Norita Taylor na pitanje da li ta organizacija obnavljaju i proširuju PPP kao korist za industriju.

Ali OOIDA je tačna da u računu nije bilo ničega posebno za prevoznike, osim jednog vrlo prilagođenog izuzetka za vozače koji vuku drvo.

Za širu industriju prevoza, OOIDA je citirao svog izvršnog direktora Lewie Pugha izlažući čemu se nadao. „Mogli su da suspenduju savezni porez na gorivo, porez na upotrebu teških vozila ili čak jedinstveni porez za registraciju prevoznika da bi pomogli novčanom toku kamiondžija“, rekao je on. „Ili su mogli da ulože nekoliko stotina miliona dolara za projekte parkiranja kamiona, tako da bi više kamiondžija imalo sigurno mesto za parkiranje dok rade dugo.“

„Čuli smo ih kako cele godine hvale kamiondžije kao ključne junake tokom pandemije“, dodao je u izjavi. „A sada smo stigli sa troškovnim paketom koji koristi gotovo svakom drugom sektoru transporta, osim onima koji su sve vreme držali robu u pokretu.“

Dodala je da 2020. nije bilo dobrih 12 meseci uprkos visokim tarifama vozarina na kraju godine. „Teretne tarife ne čine sve ružičasto“, rekla je. „Vlasnici operatora su imali lošu godinu u celini.“

Pauza za vozače seče deo je šireg paketa pomoći za drvnu industriju. Pruža ministru poljoprivrede 200 miliona dolara da „pruži olakšanje“ i poslu seče i prevoza drveta. Postavlja smernice: preduzeće je moralo da pretrpi gubitak od 10 odsto ili više u bruto prihodu od 1. januara do 1. decembra u poređenju sa 2019. godinom.

Ironija u pomoći drvnim proizvođačima je u tome što je krajnji proizvod te građe – drvna građa – imao godinu sličnu stopi prevoza: relativno stabilna prva dva meseca, pad u aprilu i veliko tržište nakon toga za koje brojni izveštaji kažu da je povećavajući troškove nove gradnje.

Ali čak i unutar odredbe kojom se odobrava moguća olakšica beračima i prevoznicima drva, leži osnova za neke primedbe koje OOIDA iznosi: ciljana pomoć za nekoliko industrija, ali nijedna nije posebno namenjena vozačima. Iako odeljak kojim se 200 miliona dolara dodeljuje ministru za poljoprivredu započinje sa drvetom, on se odatle grana i omogućava plaćanja proizvođačima naprednih biogoriva, dizela na bazi biomase, celuloznog biogoriva ili obnovljivog goriva „zbog neočekivanih gubitaka na tržištu COVID-19.“

Izvor:FreightWaves.com