Nikola Corp. i Republic Services prekinuli su saradnju na razvoju kamiona za smeće i otkazali porudžbinu za najmanje 2.500 kamiona za koju se smatralo da predstavlja prvu veliku posvećenost industrije..

Osim toga, Nikola je takođe najavio da je Pablo Koziner unapređen u predsednika svog energetskog i komercijalnog odeljenja.

Republic je u izjavi za Transport Topics podvukao uverenje da je elektrifikacija budućnost i rekao da planira da izvrši dodatne kupovine od različitih dobavljača 2021. godine.

Otkazivanje je označilo najnovije u nizu kamena spoticanja sa kojima se Nikola susreo dok pokušava da se proširi od svojih korena kao startup i postane graditelj električnih kamiona i dobavljač benzinskih pumpi za vodonik. Kompanija je postala javna 2020. godine i osnovana je 2014. U novembru je General Motors Co. snizio svoje partnerstvo sa Nikolom, prenela je Bloomberg News, nakon što je startup optužen za obmanu nakon zajedničke najave kompanija o planovima za saradnju u septembru. Nikola je porekao da obmanjuje investitore.

I Nikola i Republic Services utvrdili su, nakon što su nazvali „značajna saradnja i preispitivanje“, da će kombinacija različitih novih tehnologija i koncepata dizajna rezultirati vremenom razvoja duže od očekivanog i neočekivanim troškovima. Kao rezultat, program je prekinut, što je rezultiralo otkazivanjem ranije najavljene narudžbe vozila.

„Ovo je bila ispravna odluka za obe kompanije s obzirom na potrebne resurse i investicije“, rekao je generalni direktor Nikole, Mark Russell u saopštenju. „Podržavamo i poštujemo posvećenost Republičkih službi postizanju ekološki odgovornih, održivih rešenja za svoje kupce. Nikola je i dalje laserski fokusiran na pružanje programa za komercijalne kamione sa električnim akumulatorima i električnim gorivnim ćelijama, kao i na energetsku infrastrukturu koja ih podržava.

Republic je rekao da nastavlja „kontinuirano EV partnerstvo“ sa Mack Trucks i Peterbilt Motors Co.

„Takođe smo nedavno najavili investiciju u Romeo Systems, kalifornijski startup koji proizvodi baterije za komercijalna vozila. Verujemo da će prilika za učenje i partnerstvo sa Romeom i dalje pružati dodatne mogućnosti koje podržavaju našu strategiju elektrifikacije “, navodi se u izjavi Republike.

Mack je brend Volvo Grupe, a Peterbilt je brend Paccar Inc.

U avgustu je Nikola dobio republičku narudžbinu za najmanje 2.500 električnih kamiona za smeće sa teškim teretom koji bi se mogli proširiti na 5.000 tokom trajanja sporazuma. Isporuke su bile predviđene za 2023. godinu, a terenska ispitivanja početkom 2022. godine.

Kamion za smeće trebalo je da bude izgrađen na platformi Nikolinog modela klase 8 Tre, a šasija i karoserija kamiona su direktno obezbeđivani republičkim službama iz fabrike Nikola. Očekivalo se da će kamioni za smeće nositi do 720 kilovat sati skladištenja energije i imati domet do 150 milja.

Nikola je pripremio mapu puta koja započinje isporuke električnih kamiona-baterija Nikola Tre u SAD 2021. Takođe planira da se otvori na svojoj prvoj komercijalnoj vodoničnoj stanici 2021. godine, saopštila je kompanija sa sedištem u Feniksu. Planirano je da se njegovi kamioni sa električnim gorivnim ćelijama proizvode u Nikolinom Coolidge, Ariz., Objektu koji je u izgradnji, počev od 2023. godine.

U međuvremenu, Koziner se pridružio Nikoli u junu 2020. godine kao predsednik kompanije Nikola Energy kako bi nadgledao Nikoline inicijative za punjenje baterija vodonikom.

U svojoj proširenoj ulozi, Koziner će zadržati svoje energetske odgovornosti i voditi razvoj poslovanja sa vozilima, razvoj i administraciju distributera, garanciju i servis prodaje automobila.

Istovremeno, Nikola je Mariju Petrovič imenovao za novog nezavisnog direktora.

Petrovič je nedavno bila izvršni predsednik AxleTech-a, gde je pomogla u oblikovanju strategije kompanije za električna vozila za tržište kamiona i autobusa. AxleTech je bio jedinica Carlile Group do jula, kada je Meritor kupio AxleTech.

Izvor:TTnews.com