Patrola za autoputeve u Juti (UHP) kaže da će u narednih nekoliko nedelja dodati desetine dodatnih smena izvršenja kako bi se ograničila brza praznička praznina.

UHP je najavio napore za primenu brzine 20. decembra.

„Imamo 82 dodatne smene izvršenja tokom sledećih nekoliko nedelja u pokušaju da podsetimo sve da je sigurno dolazak bezbedan. Zato vas molimo da usporite i vozite bezbedno tokom praznika “, rekli su nadležni.

Nadležni UHP-a kažu da su zaustavili i naložili više od 4.000 vozača zbog putovanja brzinom većom od 100 m.p.h. samo u ovoj godini.
Kako zimski vremenski uslovi stižu u Jutu, UHP takođe traži od vozača ne samo da poštuju postavljena ograničenja brzine, već i da voze u uslovima:

„Postoji još jedan element koji ubrzava podatke o sudarima, pa čak i ubrzavanje  i uključuje situacije u kojima je čak i postavljeno ograničenje brzine prebrzo. Tačno – čak i postavljeno ograničenje brzine može biti prebrzo…  Kada ograničenje brzine može biti prebrzo? Tokom loših vremenskih uslova, saobraćaj ili područja u kojima se odvijaju radovi na putu neke su od glavnih situacija u kojima ljudi mogu voziti prebrzo za određene uslove. Statut poziva vozače da budu razumni i razboriti i da obrate pažnju na stvarne i potencijalne opasnosti. Vremensko ograničenje je jedna od situacija u kojoj mnogi vozači mogu putovati prebrzo zbog uslova. “

Izvor:CDLLife.com