Poteškoće oko parkiranja kamiona svima su poznate u industriji prevoza, a stručnjaci za East coast kažu da još uvek nema rešenja na vidiku, uprkos molbama kamiondžija.

41-godišnji vozač kamiona i predsednik Lehigh poglavlja Pennsylvania Motor Truck Association, Bob Dolan, kaže da je obavio razgovore u vezi sa parkiranjem kamiona na lokalnom i saveznom nivou, ali nije postignuto sigurno rešenje; iako se razgovaralo o ideji da se pitanje parkiranja kamiona preuzme u privatni sektor.

„Trenutno za ovo ne postoji rešenje „, rekao je Dolan za 69 News.

„Parkiranje kamiona nije poput parkiranja vašeg vozila. Kamioni u proseku imaju samo prikolice duge 53 metra. Potrebno je puno prostora za parkiranje. “

Prema istraživanju koje je sprovela Pennsylvania Turnpike Commission u 2018. godini, 35% ispitanika kamiondžija izjavilo je da je provelo više od 30 minuta tražeći parking. Gomila na mnoštvu lokalnih propisa o parkiranju kamiona koji zabranjuju parkiranje kamiona u stambenim naseljima, i zakonom propisana 10-časovna neprekidna pauza tokom koje se kamiondžije ne smeju kretati, a sama ideja da se kamion parkira preko noći duž istočne obale izaziva glavobolju.

„Upravo ovde gde sam sada je noćna mora. Imam sreću što sam čak dobio i parking mesto “, rekao je Dorando Love, vozač kamiona koji se vozi do doline Lehigh najmanje dva puta mesečno.

„Servisna područja na okretnici su mnogo lakša, ali i to može biti zagušeno.“

„U ovom području zaista nema toliko stajališta za kamione“, dodao je vozač kamiona Shawn Haris, koji takođe radi zbog posete dolini Lehigh i kaže da ponekad mora da pronađe zabačeni deo u kome bi mogao da prenoći.

„Sinoć sam parkirao u Lamaru u Pensilvaniji, udaljenom oko tri sata.“

Iako je parkiranje kamiona glavni problem u većini delova zemlje, naglo rastući broj skladišta na području doline Lehigh daleko je nadmašio broj dostupnih preko noći parking mesta potrebnih za kamione koji ih posećuju, čineći pravo parkiranje za kamione “ noćnom morom.“

Izvor:CDLLife.com