Savez za bezbednost komercijalnih vozila (CVSA) objavio je datume za nekoliko kampanja za pregled kamiona predviđenih za 2021. godinu.

Prošli ste ove godine kroz Roadcheck, Operation Safe Driver i Nedelju bezbednosti kočenja, ali CVSA već gleda u narednu godinu sa većim planiranim operativnim naporima.

Evo nekih datuma koje biste trebali znati:

  • International Roadcheck zakazana je za 4. – 6. maja 2021. International Roadcheck godišnji je trodnevni događaj kada inspektori sa sertifikatom CVSA sprovode inicijative za poštovanje zakona, sprovođenje zakona i edukaciju usmerene na različite elemente bezbednosti motornih vozila, vozila i vozača. International Roadcheck je najveći ciljani program sprovođenja zakona o komercijalnim motornim vozilima na svetu, sa skoro 15 kamiona ili autobusa, koji se u proseku pregledaju svakog minuta širom Severne Amerike tokom 72 sata.
  • Operation Safe Driver Week zakazana je za 11. – 17. jul 2021. Tokom Operation Safe Week vozači, agencije za sprovođenje zakona širom Severne Amerike bave se pojačanim sprovođenjem bezbednosti i edukacijom u cilju borbe protiv nebezbednih ponašanja vozača komercijalnih motornih vozila i putničkih vozila . Aktivnosti se održavaju širom Sjedinjenih Država, Kanade i Meksika s ciljem povećanja primene saobraćaja na komercijalnim i nekomercijalnim vozilima, primene sigurnosnih pojaseva, inspekcija na putevima vozača i poštovanja propisa vozača.
  • Brake Safety Week zakazana je za 22. – 28. avgust 2021. Tokom kampanje za primenu sigurnosti kočenja, CMV inspektori će vršiti inspekcije kočionih sistema (pre svega inspekcije IV nivoa) na velikim kamionima i autobusima širom Severne Amerike kako bi identifikovali kočnice van podešavanja i kršenja kočionog sistema. Nedelja je godišnja kampanja za dosezanje i sprovođenje zakona čiji je cilj poboljšanje sigurnosti kočenja komercijalnih vozila širom Severne Amerike.
  • Nenajavljena jednodnevna inicijativa za sprovođenje sigurnosti kočenja mogla bi se dogoditi bilo kada tokom 2021. Tokom ovog jednodnevnog napora inspektori CMV-a izvršiće inspekcije kočionih sistema (pre svega inspekcije IV nivoa) na velikim kamionima i autobusima širom Severne Amerike kako bi identifikovali nestanke automobila, podešavanje kočnica i kršenja kočionog sistema.

Izvor:CDLLife.com