Vlasnik transportne kompanije suočava se sa ozbiljnim saveznim optužbama zbog navodnog laganja Federalnoj upravi za sigurnost motornih vozila (FMCSA) u pokušaju da prikrije negativnu ocenu sigurnosti.

Tridesetdevetogodišnji Rochester, stanovnik Njujorka, Tony Kirik, zvani Anatoliy Kirik, optužen je za davanje lažnih izjava Federalnoj upravi za bezbednost motornih vozila, američko Ministarstvo saobraćaja, i zaveru da to učini, navodi se u vestima od 25. novembra u izjavi američkog advokata James P. Kennedy-a, Jr.

Prema krivičnoj prijavi, „optuženi je posedovao i kontrolisao firmu za prevoz kamiona nazvanu Dallas Logistics. Kompanija je imenovana u ime nominovanog vlasnika kako bi prikrila činjenicu da je povezana sa drugom kompanijom za prevoz kamiona Orange Transport, koju je Kirik takođe kontrolisao. Orange Transport je dobio negativnu ocenu od Ministarstva saobraćaja, a ta negativna ocena primenila bi se na Dallas Logistics da je istinski odnos između ta dva entiteta otkriven Federalnoj upravi za bezbednost motornih vozila. Da bi sprečio vladu da sazna da su ta dva entiteta povezana, Kirik je uputio svoje zaposlene da kreiraju i prezentuju lažne dokumente i predstavke FMSCA.

Ako bude osuđen, Kiriku preti kazna do pet godina i novčana kazna od 250.000 dolara.

Izvor:CDLLIfe.com