Eagle Pressure Controls LLC i njegova podružnica u punom vlasništvu, Eagle PCO LLC iz Navasote u Teksasu, nedavno su podneli zahtev za poglavlje 11 pred američkim bankarskim sudom za južni okrug Teksasa.

Kompanija je podnela peticiju tri meseca nakon što ju je Uprava za zaštitu na radu (OSHA) oštetila velikom kaznom nakon fatalnog požara u naftnim bušotinama koji je u januaru usmrtio tri radnika.

Eagle PCO se takođe suočava sa sve većim parnicama koje su nastale zbog požara u naftnim bušotinama.

U svojoj prijavi, Eagle PCO navodi i svoju imovinu i obaveze između 1 i 10 miliona dolara. Kompanija za naftne usluge navodi da ima do 199 kreditora. Kompanija tvrdi da neće biti raspoloživih sredstava za neobezbeđene poverioce kada plati administrativne takse.

Među nesigurnim poveriocima kompanije – koji su poslednji na redu za plaćanje u slučajevima iz poglavlja 11 – nalaze se i tri prevoznika opreme sa sedištem u Odesi, u Teksasu, koji su zajedno dugovali skoro 16.000 američkih dolara. Tri kompanije navedene u peticiji su Nobster’s Hot Shot & Crane, Permian Machinery Movers Inc.Pradon Construction & Trucking Co., teretni prevoznik teške opreme.

Prema finansijskim podacima kompanije Eagle PCO, njeni bruto prihodi iznosili su 5,7 miliona dolara od zahteva za bankrot u novembru. Ovo je značajan pad sa skoro 28 miliona dolara koje je kompanija za usluge naftnih polja prijavila 2019. godine.

Najveći neosigurani poverioci kompanije uključuju American Express, koji duguje više od 439.000 USD, Bestway Oilfield iz Channelview-a u Teksasu skoro 271.000 USD, a Meyer Service Co. iz Corpus Christi-a u Teksasu više od 198.400 USD. Kancelarija OSHA u Austinu u Teksasu takođe je navedena kao neobezbeđeni poverilac – dugovala je 55.300 dolara.

Sastanak poverioca zakazan je za 10. decembar 8. decembra

Krajem avgusta, OSHA je kaznila tri naftne i gasne kompanije nakon šestomesečne istrage eksplozije smrtonosne platforme koja je u januaru ubila tri radnika.

Prema prvim izveštajima, jedan radnik je odmah preminuo kada je prirodni gas u bunaru izazvao požar. Dvoje kasnije umrlo je od povreda u bolnici.

Eagle Pressure Control, zajedno sa Forbesovom energetskom službom iz Alicea u Teksasu i Chesapeake Energi Corp., koja je bila vlasnik bunara, kažnjeni su sa više od 387.000 USD zbog navodnih kršenja bezbednosti.

Chesapeake Energi, sa sedištem u Oklahoma Citiju, podneo je zahtev za zaštitu poglavlja 11 u junu.

Prefinjenost nafte i pad prodaje usred pandemije COVID-19 primorali su nekoliko naftnih i gasnih kompanija da podnesu zahtev za zaštitu od bankrota od marta.

Izvor:FreightWaves.com