Delta Air Lines (NISE: DAL) zatvorio je svoj teretni pogon na čikaškom međunarodnom aerodromu O’Hare do 2. decembra, zbog onoga što je portparol rekao zbog „nepredviđenog kadrovskog pitanja“.

U poruci kupcima u ponedeljak, Delta Cargo je rekao da ne prihvata, ne isporučuje i ne prenosi nijednu pošiljku. Otprema dolaznih i odlaznih kamiona takođe nije dostupna, stupa na snagu odmah, dodaje se.

Delta sa sedištem u Atlanti obavlja jednu međunarodnu uslugu samo za prevoz tereta od Čikaga do Frankfurta u Nemačkoj, na koju utiče embargo. Aviokompanija će preusmeriti pošiljke na svoje redovne letove za Njujork ili Atlantu do Frankfurta, rekla je u e-mailu portparol Debbie Sheehan.

Ovo je drugi put u pet meseci da Delta Cargo privremeno zatvori svoje skladište O’Hare. Krajem juna objekat je zatvoren na dva dana. Nijedan razlog nije naveden, ali aerodrom je imao sveukupni nedostatak posada za rukovanje teretom nakon što su mnogi otpušteni kada je koronavirus izbrisao većinu putničkih poslova.

Čikago nije jedno od Deltinih američkih čvorišta, pa će uticaj na celokupnu mrežu zbog zatvaranja teretne zgrade biti prigušen. Ali shippers koji koriste Deltu da bi stigli do Čikaga verovatno će osetiti uticaj.

Delta Cargo, prema svom rasporedu, nudi jedan široki svakodnevni domaći let – Čikago do Atlante kružno putovanje Airbusom A330. Ostatak dnevnog dnevnog reda putovanja putnika preko Čikaga odvija se standardnim avionima:

  • Čikago – Atlanta: Airbus A320 / A330 dva puta dnevno
  • Čikago – NewYork (LaGuardia): regional jet A220
  • Čikago – Seattle: Boing 737
  • Čikago – Salt Lake City: (A220)

Uticaj može biti manji od uobičajene sedmice, jer se domaći avionski teret obično usporava za praznik Dan zahvalnosti.

Izvor:FreightWaves.com