Američka kancelarija za carinske poslove i zaštitu granica (CBP) na terenu u ulaznoj luci Laredo najavila je pilot program koji započinje sledećeg meseca, a čiji je cilj smanjenje prometa na Mostu svetske trgovine(the World Trade Bridge).

CBP je 23. novembra najavio pilot program koji se odnosi na prazne kamione koji prelaze granicu iz Meksika u SAD:

„Od 7. decembra 2020. sva pražnjenja ka severu, sa izuzetkom dobrovernih učesnika u programima pouzdanih trgovaca (CBP-Trade Partnership Against Terrorism (C-TPAT), Free and Secure Trade (FAST)) biće preusmereni na Kolumbiju- Most solidarnosti … Radno vreme prijema praznih traktora, prikolica i kolnika na mostu Kolumbija-Solidarnost(the Colombia-Solidarity Bridge) prema severu biće od 8 do 24 sata od ponedeljka do petka i od 8 do 16 sati. subotom i nedeljom počev od 7. decembra 2020. Dobroverni učesnici u C-TPAT, FAST programi i dalje će moći da pređu preko Mosta svetske trgovine. “

Most svetske trgovine povezuje Laredo u Teksasu sa Meksikom preko reke Rio Grande.

„CBP je tokom poslednje decenije doživeo stalni porast komercijalnog prometa na Mostu svetske trgovine. Ovo preusmeravanje praznih kamiona i prikolica kroz most Kolumbija-solidarnost u velikoj meri će pomoći da se ublaži vreme čekanja na Mostu svetske trgovine, obezbediće uređenije i efikasnije olakšavanje zakonite trgovine, dok CBP održava svoje robusno držanje na granici i osigurava poštovanje više od 400 savezni zakoni i propisi “, rekao je vršilac dužnosti direktora luke Eugene Crawford, ulazna luka Laredo.

Zvaničnici kažu da je plan za ponovnu procenu pilot programa u junu 2021. utvrđeno da li će se nastaviti ili prekinuti program.

Izvor:CDLLife.com