Klaster lokalnih koledža u Indijani nudi program obuke vozača kamiona koji ispunjava uslove za federalne studentske zajmove.

Nastavni plan „CDL +“ uveo je Ivy Tech i on je prvi nacionalni program obuke za vozače komercijalnih kamiona koji je pokriven saveznim studentskim zajmovima, prema rečima školskih zvaničnika. Ivy Tech kaže da program „podiže kvalitet obuke za nove komercijalne vozače kamiona, istovremeno uklanjajući istorijske finansijske prepreke ulasku“.

CDL + će biti uveden u pet kampusa Ivy Tech-a u januaru 2021. godine, a kasnije će se proširiti na dodatnih osam lokacija Ivy Tech.

Kurikulum je razvijen u partnerstvu sa Udruženjem motornih vozila Indiana (IMTA) i može se završiti u jednom semestru. Studenti koji pohađaju program dobiće 160 sati obuke, što će obuhvatiti 121 sat operativnog posmatranja, 30 sati razvoja veština za volanom, osmonedeljnu praksu, pregled logistike i transporta koji uključuje sve vrste prevoza operacije uključujući intermodalne procese. Kurs takođe naglašava važnost profesionalnosti i korisničke usluge.

Jednom kada studenti završe program, fakultetski krediti koje su stekli mogu se staviti u stepen.

Ivy Tech takođe planira da na nekim lokacijama obezbedi osvežavajuću obuku klase A, kao i obuku klase B.

Izvor:CDLLife.com