Služba nacionalnog parka kaže da su ove nedelje kaznili nekoliko vozača kamiona zbog korišćenja Natchez Trace Parkway u Mississippiju, gde saobraćaj kamiona nije dozvoljen.

U sredu ujutro, policajac za sprovođenje zakona Park Rancher uhvatio je četiri kamiona na ulici Natchez Trace blizu markera 250 i citirao sva četiri vozača kamiona za vožnju ograničenim kolovozom. U sredu popodne na Parkway su uhvaćena još dva prevoznika, a ti vozači su takođe dobili kazne.

Prema Nacionalnoj službi za parkove, „uprkos sve većim oznakama i primeni zakona, komercijalna vozila na Parkway i dalje su ponavljajući problem. Parkway nije dovoljno širok za velike kamione i korito puta nikada nije izgrađeno prema njihovoj težini. Loše stanje Parkway delimično je uzrokovano prekomernom težinom vozila. “

Kamioni su zabranjeni na svih 444 milje puta koji prolazi kroz Alabamu, Mississippi i Tennessee već 80 godina. U 2018. godini, zbog porasta broja komercijalnih vozila uhvaćenih na Parkway, zvaničnici parka dodali su „znakove simbola“ na postojeće tekstualne natpise u nadi da će kamiondžije odvratiti od slučajnog korišćenja kolovoza.

Izvor:CDLLife.com