Kabinet za prevoz u Kentakiju izdao je naredbu za vozače komercijalnih vozila da pokušaju da ublaže zagušenja u saobraćaju na lokalnim ulicama tokom velikog zatvaranja mosta.

U sredu, 18. novembra, ministar saobraćaja u Kentakiju Jim Gray izdao je putni nalog za komercijalne kamione koji putuju prema severu Interstate 71/75 kako bi se pridržavali potpisanih zaobilaznih puteva, dok je most Brent Spence preko reke Ohajo zatvoren zbog popravki zbog pada kamiona i požara prošle nedelje.

Zvaničnici kažu da dok znakovi zaobilaznih pravaca usmeravaju komercijalna vozila prema severu da zaobilaze I-275 prema alternativnim prelazima, neki vozači kamiona nastavljaju severno I-71/75 u centar grada Covington, stvarajući zastoj na površinskim ulicama.

Grey kaže da naredba „ovlašćuje policijske službenike da zabranjuju komercijalnim vozilima da zaobilaze zaobilazni put“ i da „prekršioci mogu da dobiju karte“.

Gray kaže da su izuzeti kamioni koji vrše lokalne isporuke.

„Namera nije kažnjavanje vozača, već zabranjivanje velikim kamionima da začepe lokalne ulice, stvarajući opasnost od saobraćaja i zagušenja“, rekao je sekretar Gray. „Preusmeravanje vozača na naše utvrđene zaobilazne puteve održavaće saobraćaj što glatkijim tokom ovog ograničenog zatvaranja mosta.“

Prevoznici u Kentakiju kažu da most Brent Spence obično prevozi 160.000 vozila dnevno i da 15% tog prometa dolazi iz komercijalnih vozila.

Očekuje se da će most Brent Spence ponovo biti otvoren za saobraćaj 23. decembra.

Izvor:CDLLife.com