Zdravstveno odeljenje u Indijani iznajmilo je četiri hladnjače kamiona za dopunu pogrebnih domova koji su očigledno „preplavljeni telima“ zbog smrti od COVID-19.

Povećanje broja slučajeva u okrugu Vigo u državi Indiana najavili su u četvrtak 12. novembra administrator zdravstvenog odela Joni Wise i poverenik okruga Brendan Kearns u video izjavi.

„Moramo da imamo neko mesto za masovne žrtve i ovo je jedna od onih situacija koja će se pogoršati pre nego što se popravi“, rekao je Wise u videu.

„Ljudi ne nose maske“, objasnio je Kearns u video izjavi. „Bolnice već imaju prilično kapaciteta … pucaju po šavovima … zaposlenici su pod stresom. Ovo je preplavljujuće zajednicu “.

Iako je Kearns istakao da županijska komisija ima moć da „ugasi okrug“, on uverava da „to nećemo učiniti“, i umesto toga ohrabruje stanovnike da nose maske i vežbaju socijalno distanciranje, posebno dok su u barovima , restorani i druga društvena mesta, izveštava Fox 59 News.

Zdravstveno odeljenje okruga Vigo izdalo je sledeću izjavu u vezi s tim pitanjem:

Imamo ugovor o masovnom smrtnom ishodu sa prikolicama Great Dane za četiri hladnjače. Takođe imamo procenu koliko hladnog prostora imamo u mrtvačnici u okrugu Vigo. Na osnovu značajnog broja smrtnih slučajeva u okrugu Vigo u oktobru 2020. u odnosu na oktobar 2019. godine, kapaciteta bolničkog kreveta, dovoljno bolničkog osoblja, dnevnih pozitivnih slučajeva i broja smrtnih slučajeva od COVID-19 širom Indijane, potpuno je prikladno biti proaktivan u pogledu masovne žrtve.

Izvor:CDLLife.com