Šef vatrogasne službe iz malog grada u državi Vašington podelio je upozorenje o posledicama prevelikog poverenja u vaš GPS.

Paul Sowers iz vatrogasnih odeljenja Greenwater / Crystal Mountain nedavno je na Fejsbuku podelio priču o vozaču kamiona koji se zaglavio na snežnom sečarskom putu poznatom kao Forest Service Road 70.

Sovers je rekao:

„Naša druga situacija, koja je započela juče i još uvek traje, uključuje kamion koja je pratila njihov GPS negde gde ne bi trebalo da bude, tj. na putu 70. Vozač je neozleđen i u toku su radovi na izradi plana za izvlačenje kamiona odatle. Uskoro ću krenuti gore da vidim kako napreduje. Trebalo bi biti zanimljivo. Mislim da je većina onoga što bih rekao o ovome samo po sebi razumljiva, a takođe sam siguran da vozač to sebi govori od juče.

Poenta je u tome da, ako želite da idete, budite spremni. Uslovi se brzo menjaju kada se sklonite sa utabane staze, a posledice naglo rastu. Nije me briga kakvim vozilom vozite, vremenom će zimski uslovi u šumi biti izvan njegovih mogućnosti. Budite pažljivi vani i uspešno putovanje započinje mnogo pre nego što uđete u automobil. “

Sowers su pružili više saveta o putovanju putevima Forest Service:

„Važno je shvatiti da se putevi

Važno je da se putevi Forest Service uglavnom ne oru. Kako dobijate visinu, uslovi se brzo menjaju. Lanci i najmanje lopata su neophodni, pored punog rezervoara goriva, hrane, tečnosti i ćebadi. Ako imate zdravstveno stanje i uzimate recept koji je kritičan i vremenski osetljiv, ponesite ga sa sobom. Udružite se sa drugim vozilom. Ako imate problem, to celu situaciju čini mnogo upravljivijom. A iz ljubavi prema Bogu, nemojte bezumno slediti svoj GPS u pustinji. Izgleda da svake godine imamo barem jednu osobu koja se zaglavila na putu 70, jer je, sa zatvorenim autoputem 410 preko prevoja Chinook, preusmerena na put 70 preko prevoja Pyramid. Što je u redu ako imate motorne sanke. “

Izvor:CDLLife.com