Ministarstvo saobraćaja Oregona (ODOT) nedavno je izdalo podsetnik vozačima motornih i komercijalnih vozila na ograničenja brzine i rute koja su na snazi zbog požara početkom ove godine.

ODOT je izdao bilten 10. novembra da podseti vozače da i dalje postoje ograničenja na nekim putevima u Oregonu za oporavak od požara.

ODOT je ukazao na sledeća ograničenja na putu:

• ILI 22 kroz kanjon Santyam između Gatesa (milja 33) i Pamelia Creek Road (milja 63). Ograničenje brzine je smanjeno na 40 mph u ovom području. Putničko vozilo i kamion kroz saobraćaj dozvoljeni su u radnim zonama.

• ILI 126 između Vide (miljokaz 28) i Finn Rock (milja 38). Ograničenje brzine je smanjeno na 45 mph u ovom području. Kamion u saobraćaju nije dozvoljen, već samo lokalne isporuke ili prevozi u vezi sa oporavkom od požara. Putničko vozilo kroz saobraćaj je dozvoljeno u radnim zonama.

• OR 224 je zatvoren za sav saobraćaj između prekretnice 31 i 49. Na ovoj deonici autoputa dozvoljen je samo saobraćaj povezan sa oporavkom od požara zbog stabala opasnosti i više radnih zona. Ovaj put se povezuje na istočnom kraju sa Forest Service Road 46, koji je takođe zatvoren.

ODOT takođe podstiče vozače da poštuju postavljena ograničenja brzine, dozvoljavaju dodatno vreme za kašnjenja prouzrokovana čišćenjem požara i paze na opasnosti od putovanja, kao što su nedostajuće zaštitne ograde, log decks uz cestu i nakošene gomile zbog uklanjanja drveća opasnosti, kao i potencijal za eroziju i padajuće kamenje.

Izvor:CDLLife.com