Prva svetska pokretna kuglana na svetu izgrađena je u preuređenoj prikolici.
Kuglana na točkovima, nazvana Luxury Strike Bowling, debitovala je tokom leta u Mičigenu, zahvaljujući Terrence Jackson Jr., preduzetniku iz Southfielda u blizini Detroita u Mičigenu.
Džekson je inspiraciju za mobilnu kuglanu crpio iz rastuće popularnosti „pogodnih“ preduzeća kao što su Amazon, Grub Hub i Uber, a koji sve proizvode dovode direktno do potrošača. Imajući u vidu ovaj poslovni model, Džekson je odlučio da pronađe način da kuglanje dovede direktno do kupaca – i tako je nastalo Luxury Strike Bowling.
„Ove kompanije su olakšale život ljudima i stvorile ekonomski rast širom sveta, a ja sam želeo da to učinim“, rekao je Jackson za The Detroit News.

foto:CDLLife.com

Jackson kaže da su dizajnu mobilne kuglane trebale godine da se završi, proces koji je dodatno usporio nedostupnost građevinskog materijala tokom pandemije COVID 19. Ipak, Džekson je uspeo da završi projekat i pokrene kuglanu u petak, 19. juna, inače poznatu kao Junajka.
Luxury Strike Bowling poseduje automatske staze za kuglanje koje su nešto kraće od standardnih staza. Međutim, mobilno kuglanje i dalje uspeva da uhvati tradicionalni osećaj kuglane sistemom bodovanja, kontrolom temperature, neonskim osvetljenjem, 80-inčnim pozorišnim ekranom, vrhunskim ozvučenjem, pa čak i potkrovljem zvanim „ Skylounge “, koji može da primi do 15 ljudi.
Jackson kaže da je Luxury Strike Bowling sada dostupan za iznajmljivanje za zabave, korporativne događaje, crkvena okupljanja i bilo šta drugo čega se možete setiti u Southfieldu i okolnim mestima.

Izvor:CDLLife.com