S obzirom na to da su snežne oluje ove nedelje zaustavile vozače kamiona širom zemlje, verovatno je dobra ideja da se ponovo pregledaju predmeti koji su najvažniji za držanje u kamionu tokom zimskih meseci.

Od snežnih oluja u Nebraski koje autoputeve pretvaraju u parkirališta, preko zalizanih, zaleđenih puteva u Teksasu, do nestanka struje u Oklahomi, ova zima već se ispostavlja brutalnom. Obavezno držite neke od ovih zaliha kako biste bili sigurni da ćete biti sigurni i topli kako sezona bude sve hladnija.
Pribor za kamione:

Windshield Scraper- svaki vozač zna da se led lako akumulira na hladnom staklu, imajte pri ruci čvrst strugač koji osigurava maksimalnu vidljivost kada krenete na put.
Lanci za sneg – Mnogi vozači veruju da je vreme za lance vreme da se zaustavite. Iskoristite svoju najbolju procenu i uverite se da znate kako pravilno koristiti lance pre nego što krenete u sledeću snežnu vožnju.
Jumper kablovi – Korisni za svaku sezonu, ali posebno tokom ledenih meseci, kada kamion može značiti razliku između života u smrti.
Bungee kablovi za teške uslove rada – Neki bungee kablovi su superiorniji od drugih. Obavezno držite pri ruci nekoliko kvalitetnih bungee-a koji mogu izdržati ledene vremenske prilike za svaki slučaj.
Kitty Litter / so – Oba ova predmeta mogu biti korisna za vuču i možda su upravo ono što vam treba za izlazak iz klizave situacije.
Half-full tank- Ovaj može biti nezgodan, ali dobra ideja je držati rezervoar za gorivo u svakom trenutku najmanje do pola tokom zimskih meseci. Nikad ne znate kada mećava može da pogodi, a ako se dogodi, bićete zahvalni što imate gorivo.
Ljudske zalihe:

Teška zimska odeća – Obavezno imajte dodatne tople jakne, rukavice, kape, čarape, pa čak i vodootporne čizme kada krenete na put tokom zime. Na taj način ćete uvek imati spremnu zaštitnu, suvu odeću ako je potrebno.
Jastučići za kolena – korisni za održavanje kamiona, poput zamene guma, punjenja tečnosti i provere opreme kamiona. Ne štedite na ovima – ako vam kolena ne mogu podneti vreme ili su suviše tanka, posledice ćete možda osetiti kasnije.
Dodatni pokrivači – Baš kao i kod ekstra tople odeće, dodatni pokrivači će vas možda spasiti od ozeblina ako se ikada nađete u nesrećnoj situaciji. Ne zaboravite ga za svog krznenog kopilota ako ga imate!
Baterijske lampe – ne bilo koja, dobra. Svjetiljka koja može dobro raditi u bilo kom vremenu može vam pomoći da popravite nešto na svom kamionu, pronađete nešto u mračnoj kabini ili čak pomognete pri označavanju neke pomoći.
Dodatna hrana i voda – Neka neka hrana i voda za hitne slučajeve budu uskladišteni u kamionu u slučaju da ikada budete trebali da se pokosite. Ne zaboravite na dodatnu hranu i vodu za svog krznenog kopilota ako ga imate!

Izvor:CDLLife.com