Ove nedelje je Američki institut za transportna istraživanja (ATRI) objavio godišnju listu 10 najvećih zabrinutosti u industriji prevoza.
Lista ATRI objavljena je 27. oktobra 2020. godine, nakon burne godine u industriji prevoza koju su doveli kriza COVID-19, periodi građanskih nemira i teških vremenskih događaja.
„Iz niza razloga, 2020. bila je izuzetno izazovna za našu industriju i našu zemlju, ali kako se pokazalo istraživanje ATRI-a, postoji niz pitanja kojima se moramo pozabaviti pored onih koje je pred nas postavila ova pandemija “, Rekao je predsednik ATA-e Randy Guillot, predsednik i izvršni director Southeastern Motor Freight and Triple G Express Inc.„ Od pronalaženja i zadržavanja kvalifikovanih vozača do povećanih troškova osiguranja i tereta koji našoj industriji nameću neopravdane tužbe, ATRI je prepoznao probleme industrija najviše brine i iznosi planove kako da ih rešimo. “

Iako ATRI kaže da je učešće u godišnjem istraživanju dostiglo 16 godina visokog broja učesnika na 3.122, organizacija kaže da je samo oko trećine ispitanika bilo vozača kamiona. Ostali ispitanici u anketi uključuju zainteresovane strane u industriji.
ATRI 10 najvećih zabrinutosti za prevoznike u 2020:

10. Sati službe – ATRI kaže da se čini da je zabrinutost zbog propisa o radnom vremenu značajno opala nakon objavljivanja konačnog pravila FMCSA koje je stupilo na snagu 29. septembra 2020.
9. Zadržavanje / kašnjenje u korisničkim objektima – ATRI kaže da se ovo izdanje spustilo za pet mesta na 9. mesto na listi „verovatno zbog ekonomskih uticaja povezanih sa COVID-om“.
8. Ekonomija – ATRI ukazuje na ekonomsku krizu koju je pokrenula pandemija kao razlog za zabrinutost ove industrije koja se našla na listi prvih 10.
7. Tort Reform- Ovo izdanje se ponovo pojavilo na listi prvi put od 2012. godine zbog „rastuće pažnje i zabrinutosti zbog parnica u sudarima kamiona, nuklearnih presuda i kriminalnih aktivnosti koje uključuju inscenirane nesreće“.
6. Zadržavanje vozača – ATRI ukazuje na sve veće zahteve za teretom u kombinaciji sa izazovom dovođenja novih vozača u radnu snagu tokom pandemije kao razloga što se vozni park fokusira na zadržavanje svojih vozača.
5. Troškovi osiguranja / dostupnost – ATRI kaže da su se „troškovi osiguranja po milji povećali za 18,3 procenta u poslednjih pet godina“ i da manje fleets plaćaju troškove premije po milji po trostrukoj stopi od veće flote
4. Usklađenost, sigurnost, odgovornost – Ovo izdanje se redovno pojavljuje na prvih 10 lista, jer „prevoznici i dalje prijavljuju izazove u pogledu kvaliteta podataka, dodeljivanja vršnjačkim grupama i izazove sa programom za sprečavanje pada.“
3. Parkiranje kamiona – Ovo izdanje se redovno pojavljuje na top 10 listi, ali delimično dostiže najvišu poziciju na 3. mestu, jer su neke države tokom pandemije zatvorile odmorišta.
2. Naknada vozaču – Iako ATRI kaže da su plaće i beneficije vozača porasle poslednjih godina, kažu da ispitanici u anketi povezuju problem nedostatka vozača sa platama vozača: „Uprkos ovim povećanjima, mnogi vozači veruju da su nedostatak i naknade neraskidivo povezani i da je jedino rešenje za regrutovanje i zadržavanje vozača povećanje plata ili modifikacija modela nadoknade. I dok je ovo tek druga godina kako se Kompenzacija za vozače pojavljuje kao Top 10 pitanje u ovoj anketi, prvo Anketa o najvažnijim industrijskim problemima 2005. godine identifikovala je povećanje plata vozača kao strategiju broj 1 za rešavanje nedostatka vozača.
1. Nedostatak vozača – Četvrtu godinu zaredom, problem nedostatka vozača bio je na vrhu ATRI liste. ATRI kaže da je pandemija nakratko izravnala potražnju za vozačima, ali da će se „nestašica uskoro vratiti na nivo koji je zabeležen u 2018. i 2019.“

ATRI takođe navodi druge faktore kao razloge za nedostatak vozača: „Pogoršanje izazova u snabdevanju vozača je broj vozača koji su napustili industriju zbog FMCSA centra za droge i alkohol, kao i stariji vozači koji su se povukli ili napustili industriju zbog zdravstvenih problema povezanih sa COVID-om. “
Druge industrijske grupe poput Asocijacije nezavisnih vozača (Owner-Operator Independent Drivers Association – OOIDA) već dugi niz godina nazivaju ‘nedostatak vozača’ mitom. OOIDA ukazuje na visoke stope prometa i probleme sa kompenzacijom vozača, a ne na nedostatak, kao razloge zbog kojih vozni park ima problema sa punjenjem sedišta.

Izvor:CDLLife.com