Ranije ovog meseca, službenici američke carinske i granične zaštite (CBP) kažu da su na njujorškom graničnom prelazu otkrili veliku količinu „pribora za drogu”.
Incident se dogodio 4. oktobra u ulaznoj luci Aleksandrijskog zaliva, Njujork, kada je pažnju policajaca privukao CMV sa teretom koji se manifestovao kao „„ pušenje cevi od staklene kugle “, objavila je CBP u vestima 16. oktobra.
Posle inspekcije neupadljivih slika, službenici CBP-a su pažljivije pogledali tovar i pronašli „otkrivene 8 paleta staklenih lula za pušenje i nezakonit uvoz pribora za drogu“.
Istražitelji su takođe otkrili da „zemlja porekla pošiljke sadrži greške u označavanju i netačnosti“.
Specijalista za uvoz CBP-a pregledao je 2.412 staklenih cevi od staklenih cevi pronađenih na kamionu i utvrdio da su sve one pribor za drogu.
Pošiljka staklenih cevi i „bong-ova“ vredna 156.000 dolara zaplenjena je 14. oktobra zbog „kršenja uvoza“.
Prema američkom Ministarstvu pravde (DOJ), izraz pribora za drogu znači „bilo koju opremu, proizvod ili materijal bilo koje vrste koji je prvenstveno namenjen ili dizajniran za upotrebu u proizvodnji, kombinovanju, pretvaranju, prikrivanju, proizvodnji, preradi, pripremi, ubrizgavanju , gutanje, udisanje ili unošenje na neki drugi način u ljudsko telo kontrolisane supstance. “

Izvor: CDLLife.com