Senator i bivši vozač kamiona uveo je račun kojim se dozvoljavaju drumski vozovi na autoputevima Severne Dakote i nada se da će susedne države slediti njihov primer.
Senator Severne Dakote Larry Luick i Komitet za poljoprivredu i transport saopštili su da žele da započnu pilot program drumskih vozova.
„Imamo priliku da ovde ne samo efikasnije premeštamo teret, već i sigurnije, a takođe i čistije za životnu sredinu“, rekao je senator Larry Luick, R-Fairmount. Fairmount je objasnio da kamioni neće biti dugački kao tipični australijski drumski vozovi.
„Ne želim da pravim veoma dugačku jedinicu na putu. To mora biti praktično, mora biti sigurno i mora biti efikasno “, rekao je.
Luick je rekao da će drumski vozovi Severne Dakote biti tri prikolice, dugačke oko 200 stopa i 360.000 funti. Rekao je da će drumskim vozovima biti zabranjeno kretanje opasnih materija.
Međutim, ako pilot program prođe, Ministarstvo saobraćaja Severne Dakote i državna patrola autoputeva biće odgovorni za postavljanje novih ograničenja težine i dužine.
Očekuje se da će državni komitet za poljoprivredu i transport na sledećem sastanku 8. oktobra razgovarati o pilot programu voza.

izvor:CDLLife.com