Gradske vlasti u Louisville, državi Kentucky proglasile su vanredno stanje i pripremaju se za predstojeće proteste izazvane slučajem ubistva afroamerikanke Breonne Taylor.

Gradonačelnik Louisville je 22. septembra potpisao izvršnu naredbu kojom se proglašava uvođenje vanrednog stanja dok je policijska uprava metroa Louisville(LMPD) takođe proglasila vanredno stanje i otkazala sve odmore i zahteve za odsustvo policijskih službenika.

U utorak je izdato saopštenje u kojem je izneo nekoliko ograničenja putovanja koja će biti postavljena iz predostrožnosti.

  • LMPD će postaviti barikade za vozila oko parka Jefferson Square i centra grada kako bi se obezbedila bezbednost pešaka.
  • LMPD će dalje ograničiti pristup vozilima u blokovima koji neposredno okružuju park Jefferson Square, omogućavajući samo pristup pešacima. Pregrade će biti postavljene na svim raskrsnicama.
  • LMPD će ograničiti saobraćaj vozila u centru grada između Market Street južno do Broadway i od 2nd Street-a do Roy Wilkins. Policija će sarađivati sa ljudima koji žive, rade i posluju u ovoj oblasti kako bi omogućila neophodan pristup.
  • LMPD će ograničiti površinsko parkiranje na ulicama od Market Street do Broadway i 2nd Street-a do Roy Wilkins. LMPD zahteva da svako ko ima parkirana vozila na ovom području preduzme korake da ih odmah ukloni.
  • LMPD će ograničiti pristup parking garažama u tom području.

Izvor: CDLLife.com