Planovi za novu obilaznicu uskoro će omogućiti lakšu rutu za vozače kamiona i mirniji život građana neposredno izvan Omahe u državi Nebraska.

Glavna ulica u Blairu u državi Nebraska trenutno služi kao jedina ruta za bilo koji kamion koji prolazi kroz to područje, što izaziva opasnost po stanovnike i stresnu rutu za vozače kamiona. Samo prošle godine, jedanaestogodišnjaka je slučajno udario i ubio poluprikolica dok je vozio bicikl preko Glavne ulice na raskrsnici.

„Preko drumskih kamiona, svi lokalni kamioni, svi poljoprivredni kamioni, u osnovi moraju da prođu kroz tu dužinu od jedne milje kroz centar grada“, rekao je Al Shoemaker, direktor javnih radova u Blairu.

„Uvek moramo da pazimo na svoja leđa i vodimo računa da nam se vrata ne pokidaju i da nećemo biti prikovani za svoje automobile“, rekla je Ashley Matzen, stanovnica Blaira za News 6.

Razgovarate sa mnogim preduzećima kada se kamioni prođu pored prozora koji se trese, vrata im se trese “, rekao je Matzen.

Sada, Blair-ov direktor javnih radova kaže da su se planovi za novu obilaznicu učvrstili zahvaljujući saveznoj pomoći u iznosu od 7,5 miliona dolara. Obilaznica Blair biće izgrađena na južnoj strani grada, protežući se od autoputa 30 do autoputa 75.

Ako sve bude išlo prema rasporedu, tačni planovi obilaznice započinju do oktobra 2021. godine sa očekivanim datumom početka negde tokom proleća 2022. godine.

Izvor: CDLLife.com