Državna policija države New Hampshire (NHSP) među prvima je objavila rezultate prošlonedeljnog inspekcijskog prekida. NHSP je učestvovao u godišnjem trodnevnom severnoameričkom inspekcijskom pregledu „Savez za bezbednost komercijalnih vozila“ (CVSA), poznatom kao „Međunarodna provera puta“, koji je sproveden od 9. do 11. septembra.

Ovogodišnji fokus bio je na komponenti zahteva za vozače inspekcije pored puta. Prema NHSP-u, policajci su pregledali ukupno 225 komercijalnih motornih vozila (CMV).

Policajci su izdali 10 CVSA nalepnica CMV-ovima koji su prošli nivo inspekcije i gde nisu pronađena kritična kršenja u skladu sa severnoameričkim standardnim kriterijumima za prestanak upotrebe.

„Policajci i su takođe otkrili 394 prekršaja, od kojih je 66 bilo toliko ozbiljno da su stvorili uslov da se vozilo ili njegov vozač stavlja van pogona“, rekao je NHSP. „Ukupno su 33 vozila isključena iz upotrebe zbog kritičnih bezbednosnih prekršaja, dok je 14 vozača isključeno iz upotrebe zbog prekršaja, uključujući posedovanje droge, rad dok nisu medicinski kvalifikovani, kršenje ograničenja radnog vremena i nepridržavanje odgovarajuće klase vozača licenca. “ Pored toga, NHSP je izvestio da su vojnici izdali 42 citata.

Očekuje se da će CVSA uskoro objaviti ukupne rezultate.

Izvor: TransportationNation.com